duminică, 17 aprilie 2011

Succes,Edi!

După ce bătrâna cetate a Albei a găzduit olimpiada naţională de istorie în 2003, i-a fost iarăşi încredinţată organizarea acestei competiţii naţionale.
La actuala ediţie a olimpiadei sunt înscrişi 322 de elevi din toată ţara, iar din comisia centrală fac parte 30 de profesori de specialitate, dintre care doi din Alba Iulia: profesorul universitar Iacob Mîrza şi conferenţiarul universitar Valer Moga, după cum a precizat profesorul Ioan Muntean, inspectorul de Istorie din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba.
Deschiderea oficială va avea loc duminică, de la ora 16.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor.
Proba scrisă este programată pentru luni, 18 aprilie.
"Probele scrise se vor desfăşura la Colegiul "Horea, Cloşca şi Crişan" din Alba Iulia. Participă elevi din clasele a VIII-a şi din toate clasele de nivel liceal. Fiecare subiect va fi tratat de elevi pe foi separate, asta ca să nu trateze nicio cerinţă cu superficilaitate" , a mai spus inspectorul de specialitate.
Rezultatele vor fi afişate miercuri, 21 aprilie, la ora 14. Contestaţiile se depun în aceeaşi zi, iar seara se vor afişa rezultatele. Festivitatea de premiere va avea loc joi, de la ora 10.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor.
După ce vor scăpa de emoţiile concursului, elevii participanţi şi profesorii însoţitori vor vizita zona istorică a Cetăţii Alba Carolina şi clădirile reprezentative ale Blajului. Tinerii vor asista la Sala Unirii la o prezentare a momentelor cheie ale Încorănării Regelui Ferdinad şi a Reginei Maria la Alba Iulia, ca suverani ai României, susţinută de conferenţiarul universitar Valer Moga, de la Universitatea „1 Decembrie 1918“, din Alba Iulia.

2 comentarii: