Educaţia este îmblânzirea unei flăcări, nu umplerea unui vas. Socrate
joi, 1 iulie 2021
Cireșarii lui Creangă
Iată ce primim, și cu bucurie dăm mai departe, despre colegii care lucrează cu piticii din ciclul primar, colegi care oferă o firimitură din sufletul lor celor pe care, până mai ieri, i-au avut în bănci. Materialul este preluat din cotidianul Monitorul de Suceava. Cine nu ne crede, să dea fuga aici! N-avem noi cireșii lui Nică, dar avem joaca și entuziasmul său, așa încât ne vom bucura de copilărie!
Școala de Vară „Cireșarii lui Creangă”, la Școala Gimnazială „Ion Creangă” Suceava
Joi, 1 Iulie 2021 (09:06:28)
de Daniela MICUŢARIU
În perioada 5-9 iulie, la Școala Gimnazială „Ion Creangă” Suceava se va desfășura prima ediție a Școlii de Vară „Cireșarii lui Creangă”. Cei aproximativ 100 de participanți, elevi din învățământul primar, vor fi implicați timp de cinci zile în activități variate, coordonate de cadre didactice și voluntari, pe parcursul cărora vor avea parte de experiențe inedite de învățare, într-un mod interactiv, ludic, specific vârstei. Proiectul se desfășoară în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Suceava, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, Asociația Părinților EDUCRED, Centrul Local al ONCR „Ținutul Fagilor” Suceava.
După cum ne-a spus prof. Laura Dascălu, de la Școala Gimnazială „Ion Creangă” Suceava,acest proiect a fost inițiat de către cadrele didactice din școală ca răspuns la nevoia elevilor de a experimenta situații de învățare noi, proiectate în cadru nonformal, menite să le dezvolte beneficiarilor abilitățile de viață legate de capacitățile de relaționare, comunicare, cooperare, autonomie personală, precum și aptitudini personale din domeniul artelor, sportului, limbilor străine. Activitățile au fost gândite pe șapte ateliere din domenii diferite și se desfășoară în intervalul orar 9:00 – 15:00. Organizatorii își doresc ca pe parcursul derulării activităților fiecare participant să exerseze atitudini pozitive față de sine și față de ceilalți, ridicând prietenia la rang de principiu ca parte a culturii organizaționale.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu