miercuri, 22 decembrie 2010

Pasionaţi de informatică, săriţi!!!

E vorba despre un concurs anunţat de ceva vreme. Mai e ceva timp pentru reacţie(aprilie 2011). Poate că anunţul n-a fost vizualizat până acum, aşa că mi-am zis că merită; sunt destui şcolari, mici şi mari, pricepuţi şi entuziaşti. Cine ştie???

Fundaţia Oracle Education invită elevii, studenţii şi profesorii să participe la Competiţia Internaţională ThinkQuest 2011



Elevii şi studenţii sunt încurajaţi să gândească, să creeze şi să inoveze





● Competiţia internaţională ThinkQuest 2011, sponsorizată de către Oracle Education Foundation (OEF), este acum deschisă pentru elevii şi studenţii din toată lumea.

● Competiţia încurajează elevii şi studenţii cu vârsta de până la 22 de ani să rezolve o problemă reală prin folosirea gândirii critice, a abilităţilor de comunicare şi a celor tehnologice.

● În acest an, OEF a introdus câteva schimbări importante care vor surprinde spiritul creativ al şi mai multor elevi ca înainte. Introducerea a două evenimente noi va mări considerabil plaja de tehnologii pe care studenţii le pot folosi pentru a crea propunerile lor. În plus, accentul pus pe rezolvarea problemelor are scopul de a determina participanţii să abordeze provocări din lumea reală şi să ofere soluţii de care să beneficieze şi ceilalţi.

● Participanţii se pot înscrie în cele trei evenimente: ThinkQuest Projects,Digital Media şi Dezvoltare de aplicaţii.

○ În cadrul evenimentului ThinkQuest Projects, participanţii vor folosi ThinkQuest Projects, un mediu găzduit, în care elevii şi studenţii pot crea proiecte de e-learning/de invatare bazate pe web, pentru a-şi crea propunerea de concurs.

○ În cadrul evenimentului Digital Media, participanţii vor crea un blog/jurnal, site Web, animaţie, anunţ pentru un serviciu public, eseu foto/video sau o combinaţie dintre acestea folosind instrumente specifice pentru media digitală.

○ În evenimentul Application Development participanţii vor dezvolta o aplicaţie web sau un joc folosind un limbaj de programare la alegere din lista agreată.

● Echipele au la dispoziţie opt luni pentru a dezvolta şi a avansa propunerile lor, până în data de 27 aprilie 2011. Toate propunerile vor fi evaluate de către profesori din toată lumea.

● Propunerile care se vor califica vor fi publicate în ThinkQuest Library, cea mai mare bibliotecă digitală online de proiecte de e-learning create de studenţi şi care este vizitată lunar de milioane de cursanţi.

● Premiile includ laptopuri, o excursie la conferinţa ThinkQuest Live găzduită în zona San Francisco, precum şi susţinere financiară pentru şcoala sau organizaţia din care face parte îndrumătorul echipei.

● În precedentul ciclu al competiţiei au participat peste 4700 de echipe din 83 de ţări.

● Detaliile complete ale Competiţiei Internaţionale ThinkQUest 2010 sunt disponibile la adresa http://www.thinkquest.org/competition.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu