vineri, 21 iunie 2024

Final oficial

Am vrut să întreb pe teribilul AI ce este un curs festiv. Am renunțat, gândindu-mă că o să mă bage în ceață, cotrobăind prin te miri ce universități și academii. Noi suntem încă mici și ne trebuie lucruri simple, ușor de înțeles, de făcut și, mai ales, de îndesat în trăistuța cu neuitare. Cursul festiv înseamnă ultimul sunet de clopoțel pe care o serie de copii îl aud în școala care, timp de mulți ani, le-a fost matricea formării intelectuale, a cristalizării principiilor și valorilor după care își vor croi viața de adulți. Ultima întâlnire oficială între diriginte și clasa de elevi pe care a coordonat-o. Ultimul apel, în ordinea alfabetică, așa cum e consemnată în catalog, al elevilor fiecărei clase de absolvenți. Un eveniment încărcat de emoție, care se va întipări pe vecie în memoria absolvenților ce sărbătoresc alături de colegi, prieteni, profesori și familie finalul unei etape a devenirii personale. Un eveniment de pus în buzunarul de la piept al inimii fiecăruia dintre cei 170 elevi care, în acest cireșar 2024, au devenit absolvenți ai celei mai tinere școli din oraș, Școala Gimnazială „Ion Creangă.” O ocazie specială nu doar pentru depănat amintiri, nu doar pentru derulat firul Ariadnei care i-a adus din clasa pregătitoare, când erau niște pitici plângăcioși, până în adolescența rebelă, nesupusă, ci și pentru conturat proiecte, pentru înșirat visuri și năzuințe, pentru imaginație debordantă și energie ce începe să se canalizeze întru găsirea Căii. Și a Cheii. E o generație energică, activă, cu numeroși participanți și premianți la concursuri științifice, cu sportivi talentați și harnici, cu copii implicați activ în viața școlii, cu muzicieni și dansatori, cu copii cu care am făcut și teatru popular, și expoziții de fotografii și desene, cu care am fost și în excursii de unde ne-am întors cu orizont cultural lărgit și cu prieteni buni…. Ne-au spus, oficial, „La revedere” în 14 iunie 2024:
• Clasa a VIII a A, profesor diriginte Dorina Murariu (matematică)
• Clasa a VIII a B, profesor diriginte Marian Guzu (matematică) • Clasa a VIII a C, profesor diriginte Dorin Isopescu (matematică)
• Clasa a VIII a D, profesor diriginte Cătălin Savin (geografie)
• Clasa a VIII a E, profesor diriginte Narcisa Tcaciuc (franceză)
• Clasa a VIII a F, profesor diriginte Elena Hreciuc (informatică)
Să fiți sănătoși, dragilor, și să dați, mereu și oriunde vă va duce viața, măsura a ceea ce aveți mai bun și mai frumos în voi. Și să nu uitați să zburați cât mai sus, că altfel vă rămân aripile mici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu