joi, 27 iunie 2024

Gata de vacanță!

Premiu. Premiați. Premianți. Premiere.
E vremea materializării acestei familii lexicale acum, în parfumul încă persistent al teilor și în explozia de culoare a cireșilor. E vremea în care, unii mai dimineață, ori mai către lăsarea serii, școlile din România își recompensează cei mai merituoși elevi. E vremea în care elevii își văd eforturile răsplătite. Din păcate, în cele mai multe situații, recompensa e doar o bucată de carton colorat, numit diplomă, căci România educată cu 2% din PIB nu-și permite nici cărți, nici coronițe, nici… nici multe din câte ar trebui. Noroc cu părinții, doar că nu toți își permit să cumpere cărți, iar sponsori nu prea se înghesuie, căci nu e mare gheșeft cu școala. Festivitatea de premiere a încheiat, practic, acest an școlar. Teoretic, anul școlar se încheie la 31 august, până atunci unii au examene, și elevi și profesori, alții au școală de vară, așișderea elevi și profesori, cu toții având nevoie de odihnă după un an școlar dificil, cu școala toată un șantier care a măcinat răbdarea și nervii tuturor.
Felicitări șefilor de promoție, copii care au încheiat cu media 10 cursurile gimnaziale. Ei sunt: Tudor Dămian și Eusebiu Gabinat, din clasa a VIII a A, Teodora Robu, din clasa a VIII a B, David Popescu, Ștefania Manolache, Andrei Juravle, Iarina Căpușneac,Georgia Constantinescu și Alexia Dorobăț, din clasa a VIII a C.
Felicitări tuturor copiilor!
Succes elevilor de clasa a VIII a la Evaluarea Națională și apoi la repartizarea în licee! Recunoștință corpului profesoral pentru răbdarea, profesionalismul și dedicarea cu care și-au făcut datoria și în acest al treizecilea an de existență a Școlii Gimnaziale Ion Creangă Suceava!
Vacanță frumoasă tuturor!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu