marți, 19 iunie 2018

Recolta EN- prima strigare

Știu că n-a fost ușor, dragilor. N-a fost, însă, nici imposibil. Chiar dacă subiectele n-au fost chiar cum v-ați fi dorit(dar cum, Doamne iartă-mă, să mulțumești pe toată lumea?), ele au reflectat, în mare măsură, o anumită atitudine față de școală, o anumită mentalitate, o anumită reacție la solicitările școlii și oamenilor ei. Nu poți să afișezi, ani în șir, un dezinteres total față de munca intelectuală, iar acum să pretinzi să ai note mai mari de 2 sau 3. După cum nu e de mirare ca cei ce au fost serioși și consecvenți în fiece an școlar să ia acum note maxime, sau aproape de maxim(căci deh, mai sunt și scăpări, mai sunt și mici neatenții, mai sunt și mici capcane, nu?).
Una peste alta, elevii noștri nu sunt altfel decât toți ceilalți; rezultatele calde ale EN demonstrează că depășim destul de serios media națională la capitolul promovare, care e de 73,5%; elevii noștri au obținut 82,5% rata de promovare(82,5% note de 5 și peste 5 la matematică și 96,5% la limba română), ceea ce nu e foarte rău. Sigur că se putea și mai mult, și mai bine, și mai frumos; întotdeauna este loc pentru calificative superioare. Atât s-a reușit acum(personal, nu cred că după contestații se va modifica ceva radical; poate niște mici ajustări, în plus sau în minus, nu modificări spectaculoase). Poate, în viitor, va fi și mai bine(că la mai rău refuz să mă gândesc!).
Până atunci, însă, să adresăm calde felicitări elevilor noștri care au obținut note de 10:
1. Balței Alexandra, lb. română
2. Blîndu Ioana, lb. română
3. Burcă Flavian, lb. română
4. Cojocaru Alexandra, lb. română
5. Flisc Daria, lb. română
6. Jitariu Rareș, lb. română
7. Pașcan Daria, lb. română
8. Perijoc Ana Maria, lb. română
9. Budurovici Răzvan, matematică
Nu e de colea nici faptul că 48,15% dintre elevii noștri au medii peste 8: 25 au medii cuprinse între 9.00 și 9,90, iar 30 au medii cuprinse între 8.00 și 8,99. Bravo, Antonia(9.90), Ana(9,82), Cristiana(9,82), Andreea(9,82), Alexandru(9,80), Sofia(9,75), etc...! Bravo tuturor celor care, depășind emoțiile primei lor confruntări serioase, au reușit să adune satisfacții pentru ei, pentru părinții lor, pentru noi, profesorii lor! Să fiți sănătoși cu toții și să vă pregătiți pentru testele la care vă va supune viața fără să vă predea vreo lecție anterior!
http://evaluare.edu.ro/Evaluare/CandPerScoalaIAD.aspx?Jud=36&Sc=11199779

2 comentarii: