miercuri, 11 mai 2011

Până când???

Da. Am trăit să aud şi asta:
Moţii dintr-un sat din Apuseni cu o şcoală de opt clase, în care numărul de elevi este de 10 - 11 - 13 elevi pe clasă au găsit soluţia pentru a evita desfiinţarea claselor cu mai puţin de 12 elevi. Se vor declara cetăţeni români de naţionalitate ...alta decât română.
Asta pentru că se vor încadra în aliniatul 2 al art.63 al legii educaţiei:
Art. 63

(1) In învaţământul preuniversitar, formaţiunile de studiu cuprind grupe, clase sau ani de studiu, după cum urmează:
a) educaţia antepreşcolară: grupa cuprinde în medie 7 copii, dar nu mai puţin de 5 şi nu mai mult de 9;
învaţământul preşcolar: grupa cuprinde în medie 15 preşcolari, dar nu mai puţin de 10 şi nu mai mult de 20;
c) învăţământul primar: clasa care cuprinde în medie 20 de elevi, dar nu mai puţin de 12 şi nu mai mult de 25;
d) învăţământul gimnazial: clasa care cuprinde în medie 25 de elevi, dar nu mai puţin de 12 şi nu mai mult de 30;
e).............................
(2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), în localităţile în care există cerere pentru forma de învăţământ în limba maternă a unei minorităţi naţionale, efectivele formaţiunilor de studiu pot fi mai mici decât minimul prevăzut de prezenta lege. Decizia privind înfiinţarea şi funcţionarea acestor formaţiuni de studiu aparţine Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, cu consultarea consiliului de administraţie al unităţii de învăţământ respective.

Frumos ne şade!!! N-au fost de-ajuns veacurile de umilinţă la care ne-au supus naţii străine, trebuia să ajungem şi aici, să arătăm că suntem mai răi decât liftele nesătule din cele patru zări!!!
A meritat să-şi pună Crăişorul zălog liniştea şi viaţa la bătaie pentru o adunătură de derbedei care o fac pe-a politicienii şi care ne poftesc afară dacă nu ne convine viaţa din propria bătătură!!! A meritat să fie asasinat Mihai, să fie traşi pe roată Horea şi Cloşca, să fie întemniţaţi Gheorghe Pop de Băseşti şi Vasile Lucaciu, să plângă strunele lui Porumbescu, să se tânguie, în numele părinţilor ardeleni ai oştenilor morţi în 77, Coşbuc şi să ceară pământ ţăranii lui Goga, să treacă peste Carpaţi, entuziaşti şi visători,oştenii războiului pentru reîntregire??? Pentru ca hienele care astăzi ne arată cu degetul ca fiind leneşi şi proşti să se îmbuibe din existenţa şi din suferinţa milioanelor de proşti şi de leneşi? Pentru ca cei care ne-au oropsit veacuri la rând să ajungă să ne batjocorească iarăşi? Pentru ca cei care refuză munca şi trăiesc din furtişaguri de mai mică ori mai mare amploare să trăiască şi mai bine şi să ne râdă în nas, că suntem proşti? Pentru ca unii ca Csibi Barna sa ne umileasca si sa fie liber, bine-mersi, in timp ce romanii mei, doar pentru o uitătură mai piezişă, să fie anchetaţi de Comisia antidiscriminare?
Chiar aşa de jos am ajuns, încât să nu mai reacţionăm nici atunci când avem unghia străină în gât şi ai noştri ne sfidează? Chiar EI au numai drepturi iar NOI doar obligaţii? Să le plătim salarii şi diurne de parlamentari, să le ţinem copiii în şcoli, mai egali ai lor decât ai noştri, să le dăm şi pământul, şi roadele, şi sufletul nostru? Să le suportăm mitocănia, mizeria, împuţiciunea fără să crâcnim? Ba chiar să spunem că e odicolon?
Mizeră naţie suntem!!! Slabe caractere!!! Potăi prăpădite, care ling bocancul ce le rupe spinarea!!!
Se răsuceşte în mormântul lui Avram Iancu! Blestem pe capul nostru de nătărăi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu