miercuri, 29 iunie 2011

Noi premianţi

În iarnă, când omătul umplea drumurile şi gerul îndemna la cuibărit sub plapumă, câţiva dintre copiii noştri au lucrat la materialele pe care le-au trimis la un concurs naţional devenit tradiţional de acum, organizat de extraordinarii colegi de la Şcoala Paltinu/Vatra Moldoviţei. Este vorba de Concursul naţional de fotografie veche "Rădăcini", concurs care, aflat la a IV a ediţie, a avut în acest an genericul"Copilăria".
Căutând fotografii care să corespundă condiţiilor de concurs, copiii au făcut o fascinantă călătorie în timp, cu ajutorul unor petece de hârtie lucioasă, descoperindu-şi rădăcinile, antecesorii, moştenirea culturală preluată de la aceştia. Au discutat cu cei care le-au ghidat paşii, au pus întrebări, au căutat explicaţii, au făcut exerciţii de imaginaţie, au comparat copilăria lor de azi cu cea a personajelor din fotografii, rescriind mici fragmente de istorie.
Azi le-au venit diplomele. Iată premianţii:


Felicitări acestor copii minunaţi!
Mulţumiri şi succese în continuare organizatorilor, în mod special doamnei Tudoriţa Huţuleac, sufletul acestei activităţi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu