marți, 21 iunie 2011

Bravo, Beni!!! Sănătate şi succes în continuare!



Răsfoiesc, înainte de culcare, presa locală. Uneori mă amuz, alteori mă întristez, alteori mă bucur să aflu că se mai întâmplă şi lucruri bune prin partea noastră de Ţară.
Astă seară bucuria mi-a fost mai mare, când am descoperit că unul dintre elevii noştri a "erupt", dovedind nu doar seriozitate şi perseverenţă, ci şi inteligenţă şi modestie. Beni Vasileniuc, blondul de la 7C, a obţinut un premiu I la o competiţie desfăşurată la sfârşitul săptămânii trecute, când minţile celor mai mulţi elevi ai şcolii erau de multă vreme în vacanţă. E vorba de Concursul Naţional de Ştiinţă şi Inginerie „INVENTICA” în organizarea Societatii Ştiinţifice Cygnus – Centrul UNESCO, a Palatului Copiilor Suceava, având expertiza de specialitate a Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Judeţului Suceava, Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava şi Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava, desfăşurat în perioada 17 – 19 iunie 2011, la Suceava.Au participat 70 de elevi din 12 judeţe ale ţării.
Concursul se constituie ca etapa naţională a prestigiosului concurs internaţional Intel ISEF (International Science and Engineering Fair) care reuneşte anual în Statele Unite peste 1600 de tineri participanţi din 56 state ale lumii.
Juriul, compus din reputatul inventator prof. univ. dr. ing. Dorel Cernomazu, prof. univ. dr. ing. Radu Pentiuc, profesor Anca Greculeac şi prof. ing. Angela Nesteriuc, a fost prezidat de profesorul şi jurnalistul de ştiinţă Alexandru Mironov.
Cu a sa Metodă optică de determinare a concentraţiei procentuale a soluţiilor omogene şi transparente, Beni a luat premiul I pentru care merită toată preţuirea noastră, premiu care ar trebui să-l motiveze în aşa fel încât în anul următor să tindă către premiul de excelenţă care i-ar permite să reprezinte România la următoarea ediţie a ISEF.
Bravo,Beni! Să fii sănătos şi să îţi atingi visurile! Şi pe ale noastre!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu